Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2017 00:17 - Концепцията за Глобалното затопляне— многомилиардната афера на световните бюрократи
Автор: born Категория: Технологии   
Прочетен: 8138 Коментари: 12 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Преди няколко месеца президентът  на САЩ Доналд Тръмп изведе САЩ от Парижкото споразумение по климата.

image

Ако се опитаме ще разберем и осмислим защо тази постъпка е съвсем правилна и защо учението за Глобалното затопляне е най-голямата измама в наши дни, в сравнение с която мощите на Николай Угодник или някаква си анексия на Крим са като детски игрички.

Привържениците на това Учение твърдят, че човечеството е причината за затоплянето и съществува «научен консенсус», а всеки, който се съмнява в това е  “купен” от «ExxonMobil» и че да се отрича този  факт е все едно да се отрича Холокоста.
Най- напред - да си го кажем - такъв /научен/ консенсус няма.
Второ - истинската наука няма никакво отношение към консенсуса. Формулата E=mc2  се е наложила не в резултат на  консенсус. Тя е постигната в резултат на откритие.
Към консенсус се прибягва, когато  е необходимо да се докаже, че «всички трябва  да вярват в Триединния Бог», или че «всички трябва да участват в  строителството на комунизма». Апелирането за  консенсус е  шарлатанство. Майкъл Крайтън отбелязва по този повод следното: «Консенсусът — това е убежището на негодниците. Това е начина да се избегне обсъждане, като се заяви, че въпросът е вече решен». Привържениците на Учението казват, че земният климат е започнал да се отклонява от «нормата». Чиста лъжа. Никакви «норми» за климата не съществуват. Единствената норма за климата се явява изменението.
Животът  на Земята съществува от 3,8 млрд години и през всички тия 3,8 млрд години климатът на Земята е бил променлива величина. В земната история (вероятно) е имало период, когато е била ледено кълбо. В земната история (вероятно) е имало периоди, когато на  полюсите е било възможно да се отглеждат краставици и домати. Даже през историята на човечеството като вид, климатът се е променял в много по- широки диапазони, отколкото сега.
Преди 130—115 хил. години пр. н. е. морското равнище е било по-високо с 4—6 метра, а на Темза са се въдели хипопотами. В климатическия  оптимум на холоцена (9—5 хил. години пр. н. е.) летните температури в Сибир са били по- високи с 2—9 градуса. Преди хиляда години температурата е била такава, каквато е и сега. «Вероятно, сега е също толкова горещо, както и преди хиляда години ». Последната фраза е цитат. Цитат на един от стълбовете на Учението за глобалното затопляне — палеоклиматолога Кийт Брифли. Цитатът не е от публичните му изказвания, а от разкрита от хакери кореспонденция — Брифли и негови колеги обсъждали начина, как по- достоверно да подправят научните данни.

image

Всеки разговор, касаещ причините за климатичните промени би следвало да започне с отчитането на факторите, влиящи  на климата. Такива фактори са твърде много. Например установен факт е, че климатът на Земята зависи от наличието на суша на полюсите. Ако  на двата полюса няма суша, Земята е значително по-топла. Ако и на двата полюса има суша — Земята ще замръзне цялата.
Счита се, че радикалното застудяване , започнало  на Земята преди 40 млн. год. е свързано с преместването на Антарктида на Южния полюс. През по-голямата част от земната история суша на полюсите не е имало, материците са се струпали край екватора (Пангея, Гондвана) и Земята е била значително по-топла.
Климатът се влияе силно от запрашеността на атмосферата. Преди 250 млн години на Земята започнали масирани изригвания на вулканите в Източен Сибир, температурите паднали и в резултат се случило пермско-триасовото измиране на видовете: в морето те измрели 95%. Преди 60 млн год. пък в Мексиканския залив паднал огромен метеорит - и измрели  динозаврите.
Някой би казал — това са неща, които са се случили много отдавна.
Всъщност колебанията на температурата от рода на средновековния климатичен оптимум отпреди 1000 години и Малкия ледников период  не се обясняват нито с  материците, нито с метеоритите.Обяснението им, а въобще и причината за това на Земята да има живот, може да  види всеки желаещ, стига да погледне нагоре - в небето. Тази причина се нарича Слънце. Слънчевата активност се колебае през големи периоди от време от около 1500 години и малки — от около 30 години. Спокойното слънце предизвиква захлаждания, а активното —затопляния.
Поразително е, но в нито един доклад на IPCC (Международна комисия по изменение на климата) няма да намерите посочените  причини, от които зависи климата.
Защо ли ? Отговорът е много елементарен. От момента, когато човечеството започнало да регистрира температурите и да наблюдава  слънцето по-обстойно (приблизително последните 400 год.), 30-годишните колебания на земните температури съвпаднали с 30-годишните слънчеви цикли.
През XX в. температурите се повишавали от 1900 до 1940 год., падали от 1940-те до 1970-те (през този период даже се говореше за  Глобално застудяване) и пак започнали да се повишават от 1970-те. Казват, че температурите са се повишавали през целия XX в. и към края му имало увеличение почти градус? Това си е чиста лъжа. Температурите през  XX век са се колебаели съобразно и заедно с активността на Слънцето. Графикът на активността на слънцето  и средната земна температура показва, че разминаването им е започнало чак в началото на  1990-те.
Ето! Сега злорадо ще кажете — тогава и е започнало Глобалното, причинено от човечеството, затопляне.
«Не — ще възразя — тогава е била създадена IPCC.
Не ви ли се струва странно, че най-напред  е бил създаден международен бюрократичен орган, чието могъщество е зависело от признаването на Глобалното затопляне като заплаха за човечеството и чак тогава графиките на температурите започнали да се разминават  с активността на слънцето???»
Известно ли Ви е колко  данни на метеостанции е използвала американската NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) в периода 1960—1980-те години в своите изчисления? Отговорът е: 6 хиляди.
А знаете ли данните на колко метеостанции NOAA използва сега? 20 хиляди? Заради опасностите на Глобалното затопляне /ще  предположите /  — и ще сбъркате.
NOAA използва сега за своите разчети 1500 станции. За последните 40 години от разчетите са били изключени преимуществено станциите на високи ширини, на големи височини и в селските  райони — тоест тези, които показват по- ниски температури. В Канада, например, има сто станции, разположени зад полярния кръг. NOAA отчита данните само от една аномално топла станция Юрек, по- известна като «Градината на Арктика».
Тези нови наблюдения не се съгласуват със спътниковите данни и затова се въвежда корекция / т.н. «cold bias» — предубеждение в полза на студа/. Тоест несъвършените метеоспътници през 1980-те години си показвали всичко правилно- както си било и всичко си съвпадало. А ето че сегашните - много по- съвършените, постоянно грешат /с коефициент 0,30/ — та се налага внасянето на корекция !

imageФото: ТАСС

Известни ли са учените, разработили теорията за Глобалнотоо затопляне? Всички научни теории на този свят, съгласете се - са, създадени от учени: Нютон, Макс Планк, Айнщайн. А кой е  този “Нютон”, който първи се досети, че Земята се нагрява и това се дължи на  човека? Кой е  гиганта на мисълта, който заяви, че измененията на климата не са норма, а повод за административно регулиране?
Отговор: умственият гигант се нарича IPCC — Международна комисия по изменение на климата при ООН. По този начин , теорията за Зависещото от човека глобално затопляне е първата в света научна теория, създадена не от учен, не от група учени, а от бюрократична институция.
IPCC е създадена през 1988 година, за да реши: Опасно ли е текущото затопляне или не? Може ли да го отнесем за сметка на хората или не? Възможно ли е да се  борим с явлението и неговите последици  или не?
Ако комисията би  отговорила поне на един от тези въпроси с «не», съставящите я бюрократи биха се  лишили от синекурната си работа. Ако пък отговорите и на  трите въпроса биха били «да», то учените и бюрократите от тази  комисия биха получили почит, уважение, статус, финансиране на изследвания и — в перспектива — възможности за регулиране на световната икономика.

Ще се смеете, но те и на трите въпроса са отговорили с «да».
Но не без усложнения В черновата на първия отчет на IPCC учените, съставящи част от членовете на комиссията, са написали, че нямат никакви основания да предполагат, че човекът влияе на климата. Бюрократите задраснали този текст и написали точно противоположния: имаме всички основания да предполагаме, че сегашните изменения на климата са свързани с човешкия фактор.
Оттогава ни плашат с превръщането на  Земята във Венера, катастрофи, урагани, и пр., и — о ужас! — увеличение на съдържанието на CO2 в атмосферата.
Съдържанието на  CO2 в атмосферата на  Земята действително се увеличава. А по нататък какво ще се случи? Възниква най-елементарния, най- тривиален въпрос? Изгаряме въглища и нефт и изхвърляме CO2 в атмосферата. А откъде се взема този CO2 във въглищата и нефта? Отговорът е — от атмосферата. Въглищата и нефта -  това са  гигантски струпвания на природни отпадъци вследствие глобални катастрофи. Биосферата не успяла да  преработи всичко, което растяло и огромната част от “строителния материал” на предната база на разкошната земна флора била умъртвена.

Съдържанието на CO2 през Камбрий във въздуха е било 12 пъти по-високо от сегашното, а през Ordovician /период от палеозойската ера/ 7 пъти.

Как ли тогава не сме се превърнали в Венера?

Следва продължение ...

Източник : https://oko-planet.su/






Гласувай:
13


Вълнообразно


1. born - Темата е дискусионна и твърде ко...
06.07.2017 00:21
Темата е дискусионна и твърде комплицирана. Изложеното по-горе е една от позициите - вероятно твърде спорна. За мен - доста вероятна.
цитирай
2. born - Темата стана съвсем актуална след ...
06.07.2017 00:32
Темата стана съвсем актуална след непривичните горещини.
цитирай
3. wasp - Само идиоти могат да отричат пагубното
06.07.2017 16:29
въздействие на затоплянето на атмосферата и увеличаванито на CO2 за човешката раса.

Камбрий е геоложки период от палеозойската ера преди 542 милиона години... колко homo sapiens са живели тогава!?

Да вярно е че в климата на земята се наблюдава цикличност но колко човешки същества ще преживеят до следващия благоприятен климатичен период, или ще започнем пак от фотосинтезата.

Не искам да си мисля какво ще бъде след 100 години...
цитирай
4. kvg55 - Че човечеството замърсява атмо...
06.07.2017 17:23
Че човечеството замърсява атмосферата със своята дейност, не може да се отрече. Неясна е връзката между това замърсяване и температурите. Може да има и други космически фактори влияещи върху климата, които да не са ни известни. Не мисля, че тазгодишните летни температури са изключителни и непривични. Просто паметта на човечеството не е дълга. След жегите настъпи разхлаждане.Има промяна в климата и съм убеден, че съм го забелязал - някак си се поизгубиха есента и пролетта. Но то също не е трайно и постоянно.
Що се отнася до консенсуса, ако всички вярват в нещо, това не означава, че нищото съществува действително.
В днешно време зад всяко организирано предварително обществено действие стоят едни много пари - химическите оръжия на Ирак, заплахата за мира от КНДР, империята на злото, агресивната Русия, демократична Украйна и прочие. Та и с глобалното затопляне. Несъмнено има едни пари за усвояване. И все пак човечеството трябва да се замисли за отношението си към природата - изсичане на горите, замърсяване от всякакъв вид.
Наистина темата е дискусионна, но не и за бюрократите от отдел "Затопляне на климата". Това е ясно.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Аз мислех, че сте компетентен само в музиката, по-точно сирийската
06.07.2017 19:58
и по този повод съм Ви подготвил посвещение. Опитът Ви да поучавате останалите човеци считам за неудачен, защото човекът е създаден да поучаваа жената, като я предпазва да не прави грешки и да не върши глупости. Но да поучавате останалите човеци, не върви. От мен, като по-възрастен от Вас и с по-голям жинейски опит Вие трябва да се поучавате.Някак по-скромно го раздавайте нетово, вземете пример от мен...
Гласувам за постинга Ви, защото винаги подкрепям по-младите...
цитирай
6. merlin68 - Всичко това може и да е вярно до из...
06.07.2017 21:50
Всичко това може и да е вярно до известна степен, но представянето му по този начин е абсолютна манипулация. Климатът е променлива величина и в дългата земна история със сигурност е имало много по-топли периоди от сега... но не това е въпроса - има ли затопляне на климата в резултат на човешка дейност? Как се отразява това върху средата ни на обитаване сега, през слеващите 10-20-30... години? Как могат тези промени да се отразят върху хората по региони и като цяло, могат ли да предизвикат природни катаклизми, глад, войни....?
Това са въпросите. А очевиден отговор е, че отделянето на парникови газове в атмосферата вследствие човешката СВРЪХдейност води до затопляне, което води до цял ред други проблеми които в края на краищата могат да доведат до рязкото измиране на огромен процент от човешката и не само популация.
През последните 100 години хората са изразходили 90% от природните ресурси "цивилизовайки" се, "розвивайки" се, "прогресирайки". По какво се различава подобна "цивилизация" от рояк скакалци унищожаващи всичко по пътя си? Или от банда цигани трошащи клоните на дърветата за да не се качват да берат плодовете?
цитирай
7. troia - :))
06.07.2017 23:06
Какво ли го мислим? Всяко поколение ще изживее своите катаклизми.
След 4-5 милиарда години Слънцето ще изгасне и тогава /ако има все още хора тук/ проблемите ще са други.
цитирай
8. born - Както по-горе в коментарите посочих
07.07.2017 00:17
Темата е твърде комплицирана и без достатъчна информация и знания не би било коректно човек да защитава крайна позиция. Цитираната статия е едно мнение, което е спорно и атакуемо в детайлите. В следващи постинги е възможно да цитирам и антагонистични мнения на специалисти.
Разбираемо е да игнорирам коментара на бай Коста Маратонката, който е известен всезнайко и известен специалист по всички въпроси. На останалите коментирали сърдечно благодаря за вниманието , но сега ми е невъзможно да рекоментирам поради липса на време. Дано утре да успея да го сторя. Спокойна нощ !
цитирай
9. born - въздействие на затоплянето на а...
07.07.2017 23:23
wasp написа:
въздействие на затоплянето на атмосферата и увеличаванито на CO2 за човешката раса.

Камбрий е геоложки период от палеозойската ера преди 542 милиона години... колко homo sapiens са живели тогава!?

Да вярно е че в климата на земята се наблюдава цикличност но колко човешки същества ще преживеят до следващия благоприятен климатичен период, или ще започнем пак от фотосинтезата.

Не искам да си мисля какво ще бъде след 100 години...

Не мисля, че нормален човек /пък било и неспециалист/ би могъл да отрича пагубното въздействие на все по-увеличаващата се човешка популация. Преди 60 год. човечеството броеше 3 милиарда и нещо. Сега е двойно повече и продължава със същите темпове /с изключение на РБ и още няколко аналогични ненормални държави/. Цялата тази паплач плюска, сече и гори горите, пълни с фекалиите си реките, моретата и океаните, смуче от недрата на планетата енергийни субстанции и пр. Няма начин всичко това да не се отразява на планетата и да я съсипва.
Всички тези идиотщини безспорно са един от факторите за промените в климата.
цитирай
10. born - Че човечеството замърсява атмо...
07.07.2017 23:26
kvg55 написа:
Че човечеството замърсява атмосферата със своята дейност, не може да се отрече. Неясна е връзката между това замърсяване и температурите. Може да има и други космически фактори влияещи върху климата, които да не са ни известни. Не мисля, че тазгодишните летни температури са изключителни и непривични. Просто паметта на човечеството не е дълга. След жегите настъпи разхлаждане.Има промяна в климата и съм убеден, че съм го забелязал - някак си се поизгубиха есента и пролетта. Но то също не е трайно и постоянно.
Що се отнася до консенсуса, ако всички вярват в нещо, това не означава, че нищото съществува действително.
В днешно време зад всяко организирано предварително обществено действие стоят едни много пари - химическите оръжия на Ирак, заплахата за мира от КНДР, империята на злото, агресивната Русия, демократична Украйна и прочие. Та и с глобалното затопляне. Несъмнено има едни пари за усвояване. И все пак човечеството трябва да се замисли за отношението си към природата - изсичане на горите, замърсяване от всякакъв вид.
Наистина темата е дискусионна, но не и за бюрократите от отдел "Затопляне на климата". Това е ясно.

Бюрокрацията без съмнение сигурно е един от факторите, съсипващи природата с идиотските си закони,правилници,указания и всички останали нелепи приумици.
цитирай
11. born - Всичко това може и да е вярно до из...
07.07.2017 23:29
merlin68 написа:
Всичко това може и да е вярно до известна степен, но представянето му по този начин е абсолютна манипулация. Климатът е променлива величина и в дългата земна история със сигурност е имало много по-топли периоди от сега... но не това е въпроса - има ли затопляне на климата в резултат на човешка дейност? Как се отразява това върху средата ни на обитаване сега, през слеващите 10-20-30... години? Как могат тези промени да се отразят върху хората по региони и като цяло, могат ли да предизвикат природни катаклизми, глад, войни....?
Това са въпросите. А очевиден отговор е, че отделянето на парникови газове в атмосферата вследствие човешката СВРЪХдейност води до затопляне, което води до цял ред други проблеми които в края на краищата могат да доведат до рязкото измиране на огромен процент от човешката и не само популация.
През последните 100 години хората са изразходили 90% от природните ресурси "цивилизовайки" се, "розвивайки" се, "прогресирайки". По какво се различава подобна "цивилизация" от рояк скакалци унищожаващи всичко по пътя си? Или от банда цигани трошащи клоните на дърветата за да не се качват да берат плодовете?

Съгласен съм с едно подобно виждане, но защо различавате циганите от скакалците ?
цитирай
12. born - Какво ли го мислим? Всяко поколение ...
07.07.2017 23:33
troia написа:
Какво ли го мислим? Всяко поколение ще изживее своите катаклизми.
След 4-5 милиарда години Слънцето ще изгасне и тогава /ако има все още хора тук/ проблемите ще са други.

Вероятно сте права, но все пак проблемите между човека и природата се задълбочават и имам чувството, че ответната реакция на планетата няма да закъснее толкова много.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4598730
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031