Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 23:35 - Отвъд политиката, бедността и войните
Автор: esen Категория: Хоби   
Прочетен: 4934 Коментари: 9 Гласове:
49


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image Проектът Венера | Цайтгайст www.zeitgeist-bg.com

"Духът на времето" - За мен беше много интересно да изгледам този малко утопичен проект, но знае ли се... Приятно гледане!
http://vbox7.com/play:5d836c15

Zeitgeist - Activist Orientation Video Guide / Цайтгайст - Ръководство за ориентация



Тагове:   цайтгайст,


Гласувай:
49



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. shaffi - няма
15.03.2011 20:57
невъзможни неща, нали?!!! сигурно проекта си заслужава , обединението на хората, както и усилията които ще трябва да се положат за успех!!поздрав
цитирай
2. esen - 1. shaffi - няма
15.03.2011 21:03
shaffi написа:
невъзможни неща, нали?!!! сигурно проекта си заслужава , обединението на хората, както и усилията които ще трябва да се положат за успех!!поздрав

Ще е трудно, на моменти до невъзможност, но в името на човечеството и планетата ни трябва да се опита и постигне.
Поздрави за теб!
цитирай
3. shaffi - ...........
15.03.2011 21:34
има един народ, който сега минава през изпитание..съпричастни сме с трагедията им, но те със сигурност ще ни покажат как се прави ообединяване на усилия и постигане на успех!!..поздрав
цитирай
4. esen - Те ще успеят! И всички имаме какво да научим от това изпитание...
15.03.2011 22:36
shaffi написа:
има един народ, който сега минава през изпитание..съпричастни сме с трагедията им, но те със сигурност ще ни покажат как се прави обединяване на усилия и постигане на успех!!..поздрав

Японският народ непрекъснато е в мислите ми. Приемам този урок като урок за човечеството, като предупреждение, като презентация /последното в смисъл на открит урок, нагледно показване/. Човечеството трябва да се обедини. Парите трябва да отпаднат като средство за преразпределение, защото наистина са в основата на всеки опит за надмощие - войни, атентати, убийства и т.н. И колкото по-рано възприемем нагледните уроци и предупреждения, толкова ще увеличим възможността да оцелеем и изживеем живота си в мир със себе си и природата.
Тук наистина трудно се коментира. Филмът е достатъчно дълъг и изчерпателен, но едва ли всеки ще отдели времето да го гледа, а е хубаво всички да се запознаят и изразят мнение поне за себе си.
Поздрав!
цитирай
5. vesvas4 - vesvas4 - ЗАДГРАНИЧЕН РЕВОЛЮЦИОНЕН ЩАБ"СВЯТА И ЧИСТА БЪЛГАРИЯ"
17.03.2011 19:06
СЛУЧАЙНО ПОПАДНАХ ТУК, НО НЕСЪЖАЛЯВАМ.
НЯМА НИЩО УТОПИЧНО. ТОВА Е ВЪПРОС НА РЕВОЛЮЦИЯ В ЧОВЕШКИЯ РАЗУМ.
ТОЗИ ВИДЕОМАТЕРИАЛ ПОТВЪРЖДАВА НАШАТА ТЕОРИЯ:

Революцията и човека
/нашата антитеория на еволюционния произход/
Без да претендираме за изчерпателност и без да натрапваме позицията си, с нашите скромни философски разбирания ще се постараем да дадем отговор на въпроси като: Що е революция и еволюция? Каква е тяхната същност? Каква е взаимната им връзка? Необходима ли е революция за човешката цивилизация и каква да бъде тя.
Всяка теория е плод на мисълта. Нашата мисъл се противопоставя на днешните определения за Революция. Последната характеризираме като процес, а не като исторически период от време! Според нас Революцията е процес на създаване на качествено нов животворен продукт, който еволюира в определено състояние за определен период от време.От тук, еволюцията е този периодичен отрязък от време, отразяващ изменението във формалното, но не и в същностното състояние както на материалните, така и на духовните измерения.
В глобален мащаб революцията е процес на преобразувания на Вселената, възникващи от все още непознати за нас потребности на нечий разум, енергия или там каквото и да било.Различните необясними все още за нас природни феномени са част от тези процеси във Вселената. Човешката цивилизация е микрочастица от тази Вселена, което само по себе си говори,че тези процеси са естествена закономерност и за нас. Революцията е процес, но не всеки процес е революция. Появата на хомосапиенса по своята същност е революция на Вселената. Революцията като процес във Вселената, отделя човека от останалия животински свят на планетата Земя, преобразувайки го в хомосапиенс притежаващ разум, т.е. получава се качествено нов продукт.
Чрез вродената си способност да притежава мисъл, човек реализира своя еволюционен опознавателен процес,синтезира различните познания в наука, разширява хоризонта на този процес и се стреми да разгадае процесите във Вселената, търсейки своя естествен произход.
В първоначалното си еволюционно състояние хомосапиенса е с ниска степен на човешкия си разум. Тази степен довежда човешката цивилизация до еволюционното състояние: експлоатация на човека над заобикалящия го животински и растителен свят.
С течение на времето /еволюиране/ - развитието на човешкия разум е на малко по-висока степен и следва нов исторически период, който се свежда до нов вид експлоатация /на човек от човека/.
До тук развитието на човешкият разум спира и той "замръзва" в сегашното си еволюционно състояние. В крайна сметка това състояние е определено като времето /периода/ на експлоатацията.
Нашето определение:Революцията е процес при който се получава качествено нов продукт. Еволюцията е исторически период през който този продукт съществува и се развива до следващата революция. Ако не последва нова революция, продуктът загива.
Еволюцията не създава качествено нов продукт. Пример: Появата на ябълката е революционен процес, който го определя като такъв продукт. В еволюционното си съществуване съдържанието ябълка - зелена или червена си е все ябълка. Нейното съдържание не можем да объркаме с това на зелената или червената пиперка, с прасковата, нара или който и да било друг плод и зеленчук. Дори и да го ашладисаме, този плод си остава плод и то ябълка. Орангутан или шимпанзе-съдържанието е все животно от рода маймуни. Беден или богат, с дрипи и цървули или с фрак и цилиндър - човекът си е човек с нивото на разум, който е получил чрез революция, т.е. всеки продукт се запазва по съдържание до следващата революция.
Всичко това ни дава основание съвсем закономерно да определим Революцията като процес, който не води до външна мимикрия, до козметика, а до преубразуване на съдържанието и получаване на качествено нов краен продукт.
В обществен план,Революцията е процес на "размразяване" на разума и преминаване в по-висока степен т.е. до ново ниво в степента на разума. Казано простичко,всяка революция започва с промяна в мисленето. За съжаление тази революция е строго индивидуална.
Човешката цивилизация / в световен мащаб/ или /народ, държава - като част от тази цивилизация/ осъзнавайки несъстоятелността на своето еволюционно съществуване,преминава в качествено нов продукт на разума, който ще /еволюира/ ще продължи периода на узряване до следващата революция. В периода от време наречен еволюция няма революции.Има само т.нар. квазиреволюции /преврати/. В този смисъл,натрапеното ни болшевишко определение за революция е несъстоятелно и е валидно за квазиреволюция /външна промяна на формата чрез ре-форма/, но не и за революция /промяна на съдържанието/. Казаното до тук опровергава и схващането,че смяната на формата на управление /робовладелческа, феодална, монархическа, републиканска, социалистическа и т.н./ е революционен акт, защото "агрегатното" еволюционно състояние е едно и също: експлоатация на човек от човека. Еволюирането чрез експлоатация на човек от човека, на човека над природата е тумора който спира развитието на разума на човешката цивилизация.Фундамента на тази еволюция е противопоставянето на хората на верска, етническа и всякакъв вид основа. Политическите партии с техните идеологии също е вид противопоставяне. Всичко това води единствено до подчинение волята на определена група от хора на друга което по същество е еволюция на експлоатацията. Състраданието,филантропията,съпричастността и солидарността са безсилието на "замразения" разум да се развива. Това безсилие ражда мита за т.нар. Апокалипсис. В разговорния език, използваме тази дума като синоним на „свършека на света“. Не, Вселената няма да свърши, но без революция човешката цивилизация на планетата Земя е обречена на това. Научна,техническа,културна и всякакъв вид квазиреволюции не променят статуквото на човешката цивилизация. Самоунищожението чрез войни, глад или ваксини също няма да го променят.
За революция можем да говорим единствено когато се промени това "агрегатно" състояние на човека с друго - без експлоатация,без самоунищожение, т.е. когато чрез обществените закони следваме пътя на естествената природа. В този аспект,следващата революция ще бъде преминаване към качествено нова степен в развитието на човешкия разум, която ще доведе до промяна в съдържанието и смисъла на човешкото съществуване в ново еволюционно състояние. Какво да бъде то? Единствено "размразения" човешки разум може да реши. Нашето скромно мнение е живот без експлоатация. Защо нарекохме нашия щаб "революционен"? Защото нашето желание и стремеж са да променим човешкия разум в посока на неговата по-висока степен.
Глобализирането на човешката цивилизация е безсмислено при настоящото и статукво.Като процес,очакваната революция ще се извърши първо в една отделна държава, с един определен народ, последствие и в глобален мащаб. Коя ще бъде тази първа държава? Бъдещето ще покаже. Искрено се надяваме пророчествата на баба Ванга за България да се сбъднат.

цитирай
6. анонимен - Мирише ми на...
19.03.2011 03:41
Мирише ми на Маркс и Енгелс. Тези "дълготрайни стоки" са Лада и Жигула например. Плануване ? - днес ще произведем 100 телевизора Велико Търново, догодина 300 ! 1985г. - комунузма "Перестройка". В икономически задоволените страни с такива производства и улегнали има Социализъм, а не комунизъм отричащ изцяло употребата на парите като в теориите на Маркс и Енгелс. Ще имаш дефицит. Света не е в достатъчна степен глобализиран и технологизиран - да не забравяме, че подрастващите икономики сега са тези с използването на човешки труд, с различна философия на Обществото и друг стандарт ! Разделените блага се постигат чрез лостовете на глобализацията, та нали за това беше Студената война !
... както и да ги стоварят колите в клипчето, съществуват технологиите на Рециклация на суровините. Да не забравяме също както и актуално, че дереджето в Япония е такова заради Централа, която е на 40 години - енергията е ясно, че стига поради самото съществуване на такава.
... Компютрите - това се случва и в момента - хората са пред компютрите, колко човека има във Фейсбук, макар че тук разделяме света на нови и стари икономики - тук идеята и което е хубаво, е трудът да се ползва за наука ! - съсредоточавайки се в компютри и високи технологии, генерираме много нови идеи, които някой трябва да разчете. Тоест те да бъдат извадени от микрочастта и да се разпространят в другите науки от определен кръг Експерти( Специалисти ) и след това да се доработят в конкретната наука. Всичко това се прави дори сега и дори в старомодния БАН. Това правя и аз на http://bgbar.blogspot.com

Филмчето като цяло е ретроспективно-футуристично без историческия житейски опит на българина :)
цитирай
7. tomich - Много интересен и поучителен клип! ...
19.03.2011 17:31
Много интересен и поучителен клип! Продължавам гледането и четенето му. После ще коментирам.
Поздрав!
цитирай
8. анонимен - Красива футуристична утопия .....
20.03.2011 15:59
Може би ще се "осъществи", когато някога се достигне недостижимото и обещавано до скоро "светло бъдеще"..... ПоживЕм - увидем ...:))))))
цитирай
9. apostapostoloff - Няма нищо утопично!
04.04.2011 07:30
Това е бъдещето! Особено след произшествията в Япония...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: esen
Категория: Хоби
Прочетен: 6147503
Постинги: 361
Коментари: 12638
Гласове: 118133